Abonnements­vilkår

Vilkårene gjelder for bestilling og bruk av abonnement på Dagen, som samarbeider med Polaris Media Sør. Som abonnent på Dagen har du tilgang på alt vårt innhold i elektronisk utgave (eAvis) og på vår nettavis. Papiravisen blir levert 6 dager i uken, med mindre du har valgt et helgeabonnement som også inkluderer papiravis. Du får også tilgang til vårt elektroniske arkiv med aviser fra 1919 og frem til i dag. Aldersgrensen for å bestille abonnement er 18 år.
For å få tilgang til alt innhold digitalt fra Dagen må du registrere deg som digital bruker på https://les.dagen.no. Du gjør det ved å fylle inn dine personlige opplysninger og velge ditt brukernavn og passord. Gjennom Dagen Min side kan du administrere ditt abonnement.
Vilkårene gjelder for både privat- og bedriftskunder.
Transaksjonen gjøres med:

Dagbladet Dagen AS
Postboks 2394 Solheimsviken, 5824 Bergen
Tlf: 55559700
Foretaksreg: NO 837 983 452 MVA
E-post: kundeservice@dagen.no
https://www.dagen.no
Bankkontonummer: 30001667196

Abonnement

Abonnementet betales forskuddsvis og løper inntil vi mottar oppsigelse, og uansett ut den betalte periode. Ved slutten av en abonnementsperiode vil abonnementet automatisk bli forlenget med en lengde lik den forrige.
Ved oppsigelse løper abonnementet ut perioden du har betalt for, men blir ikke fornyet.
Ved uteblitt betaling stoppes avisleveringen og den digitale tilgangen og vi fakturerer restregning for levert periode. Du kan velge å stoppe papiravisleveringen i en periode uten at det påvirker abonnementsprisen eller ditt digitale abonnement. Angrerettloven gjelder.

Reklamasjon

Dagen er ikke ansvarlig for eventuelle mangler ved utstyr eller tjenester som er nødvendig for bruk, så som programvare, maskinvare eller internettilgang.Uteblitt eller vesentlig forsinket tjeneste, eller andre forhold som gir grunnlag for å reklamere på tjenesten eller leveransen, skal skje snarest og senest tre dager etter at forholdet inntraff ved henvendelse til Dagens kundesenter på telefon 55 55 97 00 eller kundeservice@dagen.no. Dagens ansvar ved reklamasjon er maksimalt begrenset til beløpet som er betalt for tjenesten i det aktuelle tidsrommet. Det gis ikke erstatning for eventuelle følgekostnader.

Priser

Se gjeldende priser her
Levering av papiravis i Norge er gratis. For levering av papiravis i utlandet tilkommer Postens portotillegg.

Ønsker du faktura i posten tilkommer et gebyr på kr 35,- pr faktura. Ved betaling med Avtalegiro, E-faktura eller kort tilkommer det ingen gebyr. Opprettelse av AvtaleGiro gjøres på Min side (menyvalg "Abonnement") eller via din bankforbindelse. Elektroniske trekk som ikke betales innen fristen får betalingspåminnelse med et fakturagebyr i posten.

Dagen forbeholder seg retten til når som helst å endre prisen på det løpende abonnementet. De nye prisene kunngjøres i avisen og på hjemmesiden, senest 14 dager før iverksettelse. De nye prisene gjøres gjeldende fra fastsatt dato for alle typer abonnement.

Betaling

Du kan kjøpe abonnement på Dagen på Dagen.no ved å benytte bankkort/kredittkort eller få tilsendt faktura. Ved kortbetaling trekkes kredittkortet/bankkortet du registrerer for ny periode til du sier opp ditt abonnement hos oss.
Dagen benytter PayEx som betalingsløsning. PayEx støtter Verified by Visa-standarden. Les mer om PayEx på www.payex.no. Betalingssidene er sikret med SSL-sertifikat. Les mer på Let's Encrypt. Det betyr at du som kunde har ekstra sikkerhet ved betaling hos Dagen. For kjøp i øvrige salgskanaler kan faktura eller elektronisk bankbetaling benyttes.
Dersom innbetaling ikke skjer, forbeholder Dagen seg retten til å lukke tilgangen og stoppe avisleveringen med umiddelbar virkning.

Levering

Avtalt leveringssted for papiravisen må merkes godt slik at distributøren finner fram. Skal avisen fram til rett tid, og leveres på rett sted, må abonnenten sørge for tilfredsstillende belysning og brøyting. Distribusjonen kan stoppes dersom sikkerheten ikke anses å være tilfredsstillende.
I områder med morgendistribusjon er våres samarbeidspartneres mål at avisen normalt er levert senest kl. 07.00 mandag - fredag, kl. 08.00 lørdag.
I områder et stykke unna tettbygde strøk eller hvor det er vanskelig og lite egnet for distribusjon, kan avisen leveres noe senere. I noen områder blir avisen distribuert av Posten sammen med øvrig post. Slike løsninger kan også bli iverksatt i områder hvor vi midlertidig ikke har egne distribusjonsruter. Sjekk hvilke dager du har postlevering her

eAvisen er tilgjengelig fra kl. 06.00. Enkelte sider kan unntaksvis avvike fra den trykte versjonen. Temabilag vil kun være tilgjengelig dersom de er utgitt av Dagen. Innstikk med andre utgivere vil således ikke være tilgjengelig.

Dersom levering hindres av langvarige tekniske problemer, streiker, lockout eller force majeure av mer enn to dagers varighet, godtgjøres dette med tilsvarende forlengelse av abonnementet. Dersom årsaken til manglende tilgang er knyttet til brukernes egen internettilgang eller problemer med brukernes datautstyr/software, ytes ingen godtgjørelse.

Ved endring av leveringsadresse må Dagen kontaktes senest tre virkedager før endringen skal tre i kraft. I ferier tilbyr vi gratis flytting av avisen til leveringssted i Norge. Papiravisen kan omadresseres i inntil 4 uker, eller vi kan oppbevare avisene hos Dagen. Du kan selv registrere din endring på https://les.dagen.no.

Min Side

På Dagens nettside kan du logge deg inn på Min Side for å administrere ditt abonnement. For å kunne bruke Min Side, må du logge deg inn med brukernavn og passord.
Her kan du:

  • Omadressere avisa, fast -eller midlertidig hvis du skal på ferie
  • Midlertidig stoppe leveringen av papiravisen
  • Se betalingsopplysningene dine
  • Endre betalingsmåte og oppdatere kredittkortopplysninger
  • Opprette Avtalegiro-avtale
  • Sende oss en henvendelse

Brukertilgang

Den juridiske eieren av abonnementet er den som har tegnet det. Abonnenten kan være innlogget på inntil fem enheter samtidig.
Brukernavn og passord til avisens digitale tjenester må ikke deles med andre enn medlemmer av abonnentens husstand og oppholds-adresse. Dersom abonnenten deler brukernavn og passord med andre, eller på annen måte misbruker Dagens tjenester, har Dagen rett til straks å stenge abonnentens tilgang til disse tjenestene og stoppe avisleveringen uten refusjon av innbetalt abonnementsbetaling.

Rettigheter

Som abonnent av Dagen har du tilgang til alt materiale, herunder tekster, artikler, nyheter, foto og video, grafikk og annet som er publisert av Dagen. Du kan laste ned og/eller skrive ut en enkel kopi av materialet kun til ditt eget bruk. Avfotografering, nedlasting eller kopiering med sikte på gjenbruk er ikke tillatt.

Informasjonskapsler

Her kan du lese om vår cookiepolicy.

Behandling av personopplysninger

Ved å akseptere disse brukervilkårene samtykker du til at Dagen inkludert Polaris Media Sør og deres øvrige aviser kan behandle dine personopplysninger i tråd med følgende retningslinjer og vår personvernpolicy.

Hvilken informasjon samler vi inn?

Dagen og Polaris Media Sør lagrer og bruker opplysninger om navn, fødselsdato, e-post-adresse, gateadresse og telefonnummer, samt opplysninger om eventuell annen regningsbetaler. I tillegg lagres informasjon om bruk av tjenestene, herunder hvilke tjenester du bestiller, hvilke nettsider som besøkes, informasjon om geografisk posisjon og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling. Dagen og Polaris Media Sør kan velge å sammenstille trafikkdata som er tilgjengelige ved hjelp av cookies med informasjon fra brukerprofilen. Dette gjør vi for å tilpasse innhold til ditt brukermønster og gi deg best mulig brukeropplevelse.

Hva bruker vi dine opplysninger til?

Opplysningene brukes av Dagen og Polaris Media Sør for å gjennomføre avtalen med deg og til å forbedre og videreutvikle tjenestene. Vi behandler også personopplysninger for å få større kunnskap om brukerne våre, slik at vi kan levere tjenester, anbefalinger, innhold, annonser og markedsføring som er tilpasset dere. I tillegg vil opplysningene kunne bli brukt til analyse for å forstå markedstrendene og for å begrense misbruk av tjenestene.
Dine personopplysninger videreselges ikke og benyttes ikke for andre formål, uten eget samtykke til dette fra deg.

Deling av din informasjon

Dagen og Polaris Media Sør kan dele opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper eid av oss og de avisene vi har et gjensidig partnerskap med. Formålet er tilsvarende det vi har beskrevet i disse avtalevilkårene. Opplysningene kan utleveres til tredjepart i den grad det er nødvendig for at Dagen og Polaris Media Sør skal kunne gjennomføre avtalen med deg, eller i lovbestemte tilfeller.

Hvordan kan du administrere eller slette informasjon om deg selv?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Du kan når som helst kreve innsyn i opplysningene og endre opplysninger på Minside. Du kan også kreve at de slettes, med mindre opplysningene er nødvendige for å gjennomføre avtaleforholdet mellom deg og Dagen, eller opplysningene er lovpålagt.
Ved å godkjenne disse vilkårene, samtykker du også til vår
personvernerklæring.

Samtykke til markedsføring

Som aktiv og betalende kunde hos Dagen vil vi kunne ringe deg, samt sende deg tilbud og annen relevant informasjon basert på opplysninger vi har om deg som kunde. Vi anser deg å være aktiv kunde 365 dager etter siste aktive abonnement. Markedsføringen vil være i form av nyhetsbrev, e-post, SMS eller lignende, og kan inneholde tilbud og informasjon på tilsvarende produkter og tjenester.
Hvis du ikke har et aktivt kundeforhold til Dagen vil du bare motta elektronisk markedsføring dersom du har gitt særskilt samtykke til det.
Dersom du ikke ønsker å motta slik markedsføring kan du reservere deg ved å klikke på link til avmelding i henvendelsene fra oss.
Hvis du har spørsmål til avtalen, er du velkommen til å kontakte oss:
Telefon 55 55 97 00 og epost: kundeservice@dagen.no

Endring av vilkår

Abonnementsvilkårene kan bli endret, og de til enhver tid gjeldende vilkårene er oppdatert på https://les.dagen.no/vilkar.

Bergen 15.04.2021